Externalizare IT

   Definitie : Externalizarea IT este o expresie folosita pentru a descrie practica de a căuta resurse - sau de subcontractare - in afara structurii organizationale interne pentru toate sau doar o parte din functiile IT.

   O organizaţie s-ar folosi de Externalizarea IT pentru gestionarea infrastructurii  de la dezvoltare software, intretinere si suport. De exemplu, o companie ar putea externaliza o parte sau in totalitate infrastructura IT, deoarece este mai ieftin de a contracta un terţ să facă acest lucru decât sa investeasca timp, bani si resurse pentru a-si dezvolta propria echipa de management IT. 
   Tot ca exemplu putem mentiona faptul ca o companie ar vrea sa externalizeze doar partial partea de IT pentru backupul de date, deoarece este mai ieftin sa inchirieze un server decat sa il detina, sa se ocupe de managemen si de orice alta problema ar putea apare.
 Majoritatea marilor companiilor externalizeaza doar partial cand vine vorba de IT.
 
Motive pentru externalizare:
   Cel mai frecvent invocat motiv pentru care companiile decid sa externalizeze o parte sau toata infrastructura IT este acela de a reduce costurile, si a creste eficienta infrastructurii pentru a se concentra pe activitatea sa de baza. Totul se reduce la matematica - ce anume preferi? sai ai oameni antrenati sa produca conform activitatii firmei sau sa ai si o echipa separata doar pentru IT ?
   Astfel, o firma care recurge la externalizarea IT reduce considerabil costurile de maintenanta si exploatare a tuturor echipamentelor din cadrul firmei.
Exemplu: O companie are nevoie de un om specializat pentru managementul calculatoarelor din retea, de om pentru imprimante, networking si webserver, si supraveghere. Astfel, pentru a avea un serviciu de baza, compania trebuie sa investeasca in oameni care vor consuma in loc sa produca pentru a mentine infrastructura IT in picioare. 
 
Propunerea noastra - Externalizare IT prin abonamente lunare 
 
Beneficiile externalizarii IT
In functie de organizatie, beneficiile pot fi diferite. Cele mai importante sunt:
1. Optimizarea 
Prin contractarea unei companii in locul departamentului IT puteti reduce  cheltuielile de administrare IT cu pana la 70%. Optimizarea nu se refera doar la reducerea costurilor ci si la workflow. Astfel, pentru orice incident, o persoana din cadrul companiei dumneavoastra care intampina probleme nu va trebui sa aibe 4 sau 6 numere de telefon la care trebuie sa apeleze pentru rezolvare. Noi ne ocupam de toate problemele.
 
2. Disponibilitatea permanenta a echipei IT
Optand pentru externalizare, beneficiati totodata si de disponibilitate continua a echipei noastre atat pentru suport online cat si suport onsite micsorand astfel la maxim timpii morti.
 
3. “Know-how” si nu numai
Nu suntem buni doar la rezolvarea problemelor ci si la preintampinarea lor.  Avem scenarii pregatite pentru orice probleme ar putea apare. In timp ce dumneavoastra va faceti treaba noi lucram in spate pentru a ne asigura ca totul functioneaza la parametri normali. Fie ca e vorba de un atac informatic sau o problema de hardware suntem pregatiti sa preintampinam si sa rezolvam din timp orice problema.
 
4. Garantam rezolvarea oricarui incident
Avem tot interesul sa mentinem zambetul pe buzele clientilor nostri, astfel suntem gata sa garantam rezolvarea rapida si definitiva a oricarui incident tehnic raportat.
 
5. Monitorizarea interventiilor
Puteti oricand verifica la cerere baza noastra de date cu toate interventiile efectuate in cadrul companiei dumneavoastra pentru o situatie clara.
 
6. Backup-ul informatiei critice
Propunem si implementam solutii pentru cloud backup, astfel, pe langa backup-ul realizat de dumneavoastra in cadrul infrastructurii, puteti fi sigur ca odata cu livrarea facturii veti primi pentru arhivare backupul lunar (realizat saptamanal) pe suport media la alegerea dumneavoastra (recomandat DVD sau USB Stick).
 
7. Interventii lunare preventive
In fiecare luna realizam servicii de maintenanta si preventie onsite si online pentru a asigura pe cat posibil cat mai putine incidente raportate si productivitatea maxima a clientului. 
 
In speranta ca v-am captivat atentia asteptam sa ne contactati pentru a va oferi o solutie viabila.