Identitate Vizuala

 

Conform studiilor marea majoritate a oameniloir raspund mult mai bine comunicarii vizuale fata de cea auditiva. Din acest motiv, comunicarea vizuala, folosita cum trebuie, poate fi foarte puternica. Identitatea vizuala are scopul de a da o noua dimensiune mesajelor verbale sau scrise si reprezinta o parte esentiala a strategiei de comunicare.
Identitatea vizuala prin totalitatea aspectelor afisate - forma, stil, culoare, umbre, lumini etc ... - individualizeaza si personifica. Identificarea cu un anumit simbol este esentiala. Ajuta nu doar prin a face un brand cunoscut ci inseamna si un loc rezervat in mintea cumparatorilor. Prin identitate vizuala, compania se pozitioneaza clar pe piata, castiga un loc, notorietate si consistenta. 

Studiile au aratat clar, e mai usor sa desenezi un triunghi si sa il numesti triunghi decat sa scrii de fiecare data triunghi. De asemenea in desenul triunghiului avem definitia acestuia: "Poligon format din trei laturi care se intalnesc doua cate doua si formeaza trei unghiuri interne - dex". Tot in functie de desen, stim ce fel de triunghi este (dreptunghic, echilateral, isoscel, etc ...). Astfel, putem extrage foarte multe informatii doar uitandu-ne la un desen nu foarte complex.
La fel si cu identitatea vizuala. In concept trebuiesc introduse elemente care sa va diferentieze de celelalte companii si tot odata sa prezinte clientilor o idee despre ceea ce faceti. Identitatea vizuala poate fi un desen, un simbol, o litera, un text stilizat sau o combinatie intre acestea.

Un logo cu cat e mai curat, mai neingramadit, cu atat e mai puternic. Pe scurt, un logo reprezinta extensia grafica a identitatii. 
Rolul logoului este bine definit, el sta in centrul unui program de identitate vizuala si are ca principal rol recunoasterea companiei sau a marcii vizate. Designul acestui logo este poate cel mai important proces tocmai pentru ca este considerat de toate partile (creatie, companie, cumparator) ca fiind cel mai reprezentativ element de identitate vizuala. In functie de produsul promovat, logoul poate sa transmita mesajul ca este bun, ieftin sau cautat. Fiecare serviciu trebuie sa aiba unul din atributele mantionate. Un produs care are toate elementele de mai sus este greu de gasit. De obicei are 2 din atribute. Poate fi bun si cautat dar nu ieftin, poate fi ieftin si cautat dar nu bun.
 
Oferta noastra de identitate vizuala se prezinta ca un design centralizat ce include: logo, site de prezentare si/sau magazin virtual, foaie antet, semnatura personalizata